Είστε εδώ

Άρθρα - Συνεντεύξεις

Στην ΕΡΤ για την αλλαγές στο πλαίσιο προστασίας της α΄κατοικίας

Στην "Πρωϊνή Ενημέρωση" της ΕΡΤ με την Ανδριάνα Μαγγανιά και τον Χρήστο Παγώνη μιλήσαμε για τις τροποποιήσεις στο πλαίσιο προστασίας της Α΄κατοικίας και την επιδότηση των οφειλετών.

Σημαντικές αλλαγές στο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας

Σημαντική επιτάχυνση των διαδικασιών αναφορικά με την ηλεκτρονική αίτηση για την προστασία της α΄ κατοικίας (ν.4605/2019)  έχουν τεθεί σε εφαρμογή μετά την δημοσίευση του νόμου 4638/2019. Πιο συγκεκριμένα:

Στην εκπομπή Kontra 24 για τις ρυθμίσεις οφειλών

Στο Kontra Channel και την εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου για τις ρυθμίσεις οφειλών, τις 120 δόσεις σε Εφορία και Ταμεία, το πλαίσιο προστασίας της α΄ κατοικίας και τον εξωδικαστικό

Σύντομος οδηγός για τη ρύθμιση οφειλών στα Ασφαλιστικά Ταμεία

Ο Σεπτέμβριος είναι ο τελευταίος μήνας που οι οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε ρύθμιση των οφειλών τους σε 120 δόσεις. Με βάση τις δηλώσεις όλων των αρμόδιων φορέων δεν πρόκειται να υπάρξει νέα ρύθμιση, ούτε αναμένεται να δοθεί παράταση.

Πώς θα γίνει η ρύθμιση οφειλών στα Ταμεία

Τα «πώς» και τα «γιατί» της βελτιωμένης ρύθμισης των 120 δόσεων αποκαλύπτει ο δικηγόρος-διαμεσολαβητής, Δημήτρης Μπούκας, στο matrix24.gr, απαντώντας σε όλες τις εύλογες ερωτήσεις και «ξεκλειδώνοντας» τα μυστικά της ρύθμισης.

Αναγκαίο το “lifting” στον Εξωδικαστικό μηχανισμό

Δύο χρόνια έχουν συμπληρωθεί από την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών. Ωστόσο, οι επιχειρήσεις  και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που κατάφεραν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους είναι ελάχιστοι, αποδεικνύοντας ότι οι αρχικές προσδοκίες και προβλέψεις κάθε άλλο παρά ρεαλιστικές ήταν.

Η ανάγκη ανανέωσης του Εξωδικαστικού μηχανισμού

Ήταν 3 Αυγούστου του 2017 όταν «έβγαινε» στον αέρα η πλατφόρμα του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών. Δύο χρόνια μετά, τα αποτελέσματα είναι πενιχρά, αφού οι επιχειρήσεις που κατάφεραν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους είναι ελάχιστες, αποδεικνύοντας ότι οι αρχικές προσδοκίες και προβλέψεις δεν επαληθεύτηκαν.

Σελίδες