Είστε εδώ

Άρθρα

Ποιοι θα λάβουν επιδότηση στο νέο πλαίσιο προστασίας της Α΄ κατοικίας;

Πρεμιέρα έκανε την 1η Ιουλίου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την κατάθεση αιτήσεων με το νέο πλαίσιο προστασίας της α΄ κατοικίας (ν. 4605/2019)- το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη/Σταθάκη. Με βάση το άρθρο 82 του παραπάνω νόμου αρκετοί θα μπορούν να λάβουν επιδότηση της δόσης που θα προκύψει.

Τι πρέπει να προσέξετε στη ρύθμιση των 120 δόσεων στην Εφορία

Μεγάλη είναι η ανταπόκριση των φορολογουμένων στη ρύθμιση του ν. 4611/2019 ή αλλιώς στις περίφημες 120 δόσεις της Εφορίας, αφού χιλιάδες έχουν σπεύσει ήδη να ρυθμίσουν τις οφειλές παρελθόντων ετών.

Η 2η ευκαιρία στον εξωδικαστικό για τις επιχειρήσεις

Παρά τις περί του αντιθέτου προβλέψεις και προσδοκίες, η εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών επιχειρήσεων (νόμος 4469/2017) δεν έχει φέρει μέχρι στιγμής τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Ο όγκος των δικαιολογητικών και ο μεγάλος χρόνος διεκπεραίωσης της διαδικασίας είναι μερικές μόνο από τις αιτίες.

120 δόσεις σε Εφορία και Ταμεία: τι πρέπει να προσέξετε

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ψηφιστεί το πολυαναμενόμενο νομοσχέδιο των 120 δόσεων σε Εφορία και Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης. Ας δούμε συνοπτικά τις βασικότερες παραμέτρους των ρυθμίσεων, ξεκινώντας από την Εφορία:

120 δόσεις σε Εφορία και Ταμεία: Όροι, κριτήρια και προϋποθέσεις

Το Πάσχα μπορεί να πέρασε, ωστόσο, ο “Γολγοθάς” για χιλιάδες φορολογούμενους και ασφαλισμένους συνεχίζεται αφού η πολυπόθητη ρύθμιση των 120 δόσεων σε Εφορία και Ταμεία ακόμα αναμένεται. Εξάλλου, πρέπει να πάρει την έγκριση των δανειστών στο πλαίσιο της 3ης αξιολογήσης που ξεκινά αυτή την εβδομάδα.

Πώς θα προστατέψετε την πρώτη κατοικία σας;

Μετά από μια μακρά περίοδο αναμονής, δημοσιεύτηκε το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας. Οι όροι για να μπορέσει κάποιος οφειλέτης να ενταχθεί είναι πολλοί με στόχο να τεθούν στο περιθώριο οι στρατηγικοί κακοπληρωτές.

Ποιες οι αλλαγές για την προστασία της πρώτης κατοικίας;

Μετά από αναμονή αρκετών ημερών, ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας. Επί της ουσίας, ήρθε να καλύψει το κενό νόμου που υπάρχει ήδη από την 1η Μαρτίου, αντικαθιστώντας τη διάταξη της παρ. 2 του άρθρου 9 του ν. 3869/2010.

Το κόστος της προσδοκίας (των 120 δόσεων)

Εδώ και μήνες οι οφειλέτες αναμένουν μια ρύθμιση τόσο προς την Εφορία, όσο και προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία, που θα τους δίνει τη δυνατότητα να εντάξουν τα χρέη τους σε ένα πρόγραμμα αποπληρωμής με περισσότερες από 12 δόσεις που είναι σήμερα- σε εξαιρετικές περιπτώσεις 24-.

120 δόσεις: Η αναμονή κοστίζει

Αύξηση των δόσεων, κούρεμα των τόκων και των προσαυξήσεων που μπορεί να ξεπεράσει και το 85%, διαγραφή των προστίμων –προς τη Φορολογική Διοίκηση- σε ποσοστό 95%, κατώτατο ποσό δόσης 50 ευρώ, δυνατότητα αποπληρωμής σε 10 χρόνια.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό

Μεγάλη κουβέντα γίνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα αναφορικά με τις 120 δόσεις στα Ταμεία και την Εφορία. Πότε θα ισχύσουν, ποιοι θα ωφεληθούν; Ο Δημήτρης Μπούκας, δικηγόρος- διαμεσολαβητής και συντονιστής του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών δίνει τις απαντήσεις.

• Υπάρχουν σήμερα 120 δόσεις;

Σελίδες